Zdraví

Koření

28.02.2015 18:32
Druhy koření KURKUMA - je k dostání mletá nebo jako sušené oddenky. Dodává pokrmům jemnou vůni a charakteristickou žlutou barvu. Nepatří mezi drahá koření, používá se do kari směsí a při nakládání zeleniny. Je vhodná na grilované maso, rýži a pudinky. Působí pozitivně na trávení, užívá se při...

Játra

28.02.2015 18:28
JÁTRA Špatně fungující játra se promítají asi do poloviny trávicích potíží. Tím to bohužel nekončí. Játra mají možnost ovlivňovat trávení tuků. Dá se odpozorovat, že lidé, kteří obvykle nechtějí omastit jídlo, mívají slabší výkonnost jater. Samozřejmě mluvíme o případech, kdy omezení tuku nesouvisí...

Zázvor

28.02.2015 18:22
Díky starým Římanům zná evropská kuchyně již po dvě tisíciletí blahodárné účinky zázvoru, který dodává jídlu aroma a současně pozitivně ovlivňuje naše zdraví, a dokonce pomáhá odbourávat tuky. Zázvor obecný (Zingiber officinale) je vytrvalá aromatická bylina, která se pěstuje pro dužnaté, hlízovité...

Pampeliška lékařská

07.02.2015 18:41
Patří k nejznámějším léčivým rostlinám. Čínští lékaři podávali odvar z listí kojícím ženám, u kterých byly zjištěny poruchy funkce mléčných žláz.