Archiv článků
Konfucius (552-479 před Kr.)
28.02.2015 19:06
Když uvidíš dobrého člověka,
snaž se ho napodobit,
když uvidíš špatného člověka,
všímej si sám sebe.
Moudrosti mistrů
28.02.2015 19:05
Jeden zvlášť horlivý žák se dnem i nocí zdokonaloval v umění poznání, snad ani nespal a jedl pramálo. Mistr si ho povolal k sobě a radil mu, aby omezil své usilování a bral větší ohled na svoje zdraví.
„Ale já hledám osvobození a nechci ztrácet čas,“ vysvětloval žák. „A odkud víš,“ zeptal se...
Moudrosti mistrů
28.02.2015 19:05
Jeden muž se rozhodl, že založí květinovou zahradu. Zryl půdu a zasel semena mnoha krásných květin. Když však semena vzešla, naplnila se zahrada nejen květinami, ale i množstvím pampelišek. Ať dělal muž co dělal, všemi možnými radami se řídil, nepodařilo se mu pampelišky vyhubit. Nakonec se obrátil...
Konfucius (552-479 před Kr.)
28.02.2015 19:04
Co nechceš,
aby druzí činili tobě,
nečiň ty jim.
Michio Kushi
28.02.2015 19:03
Když každý pozná a pochopí sám sebe,
nastoupí svou vládu soucit a láska.
Když každý pochopí zákony přírody,
zavládne zdraví a mír.
Vesmírem putují neviditelná poselství,
jsou všude kolem nás.
Dokážeš-li je přečíst – a neztratíš
přitom ani slovo,
otevřeš knihu s tajemstvím věčného
života.
zenový mistr Rjókan
28.02.2015 19:02
Potká-li tě neštěstí,
je dobré potkávat neštěstí.
Umíráš-li,
je dobré umírat.
Je to podivuhodný způsob,
jak neštěstí uniknout.
John Lennon
28.02.2015 19:01
Netrhej motýlům křídla,
protože potom pláčou.
Nešlapej po kytkách,
protože krásně voní.
Nezabíjej lásku,
protože je křehká jako ty kytky.
A hlavně nezabíjej člověka,
protože umí milovat
Koření
28.02.2015 18:32
Druhy koření
KURKUMA - je k dostání mletá nebo jako sušené oddenky. Dodává pokrmům jemnou vůni a charakteristickou žlutou barvu. Nepatří mezi drahá koření, používá se do kari směsí a při nakládání zeleniny. Je vhodná na grilované maso, rýži a pudinky. Působí pozitivně na trávení, užívá se při...
Játra
28.02.2015 18:28
JÁTRA
Špatně fungující játra se promítají asi do poloviny trávicích potíží. Tím to bohužel nekončí. Játra mají možnost ovlivňovat trávení tuků. Dá se odpozorovat, že lidé, kteří obvykle nechtějí omastit jídlo, mívají slabší výkonnost jater. Samozřejmě mluvíme o případech, kdy omezení tuku nesouvisí...
Zázvor
28.02.2015 18:22
Díky starým Římanům zná evropská kuchyně již po dvě tisíciletí blahodárné účinky zázvoru, který dodává jídlu aroma a současně pozitivně ovlivňuje naše zdraví, a dokonce pomáhá odbourávat tuky.
Zázvor obecný (Zingiber officinale) je vytrvalá aromatická bylina, která se pěstuje pro dužnaté, hlízovité...
Záznamy: 21 - 30 ze 31